"Зливав" росіянам плани контрнаступу ЗСУ: на Волині затримали військового чиновника (фото)

СБУ затримала військового чиновника-зрадника з Волині

Українські спецслужби викрили зрадника у лавах ЗСУ на Волині – це дозволило військовому командуванню вчасно скоригувати плани виконання бойових завдань. Поплічник росіян відстежував переміщення української армії та надходження техніки й БК, а також надавав ворогу аналітичні дані щодо ситуації на фронті та ймовірних ходів ЗСУ.

Об этом сообщает Проект РУ

Про це повідомила пресслужба СБУ 6 лютого. Зазначається, що викриттям держзрадника займались співробітники Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки спільно з підрозділами СБУ Волинської області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

За даними правоохоронців, агентом ворога виявився чиновник однієї з військових частин ЗСУ, якого завербували спецслужбовців рф після початку повномасштабної агресії.

Він приховано збирав для противника інформацію про переміщення ЗСУ та постачання техніки й боєкомплекту. Крім цього поплічник росіян "здавав" своїм кураторам з рф аналітичні зведення щодо подій на фронті.

У ході спецоперації співробітники СБУ затримали чоловіка на спробі чергової передачі даних окупантам: він саме збирався сповістити противника про оперативну обстановку на одному з напрямків бойових дій.

"Під час обшуків за місцями перебування затриманого виявлено засоби зв’язку і комп’ютерну техніку, яку він використовував для комунікації з окупантами. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Затриманий повністю визнав свою провину", – йдеться у повідомленні.

Наразі зраднику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, СБУ також затримала двох агентів ФСБ рф, які планували ракетні обстріли об’єктів "Укрзалізниці" та енергетичної інфраструктури у прифронтових районах півдня.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Источник: ФИБ