Велика Британія передала Україні 900 генераторів

У межах допомоги Україні на час зими через руйнування Московією енергетичної інфраструктури Велика Британія вже передала сотні генераторів і комплекти зимової форми для українських військовослужбовців.

Об этом сообщает Минправда


Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.


“На сьогодні Велика Британія передала Україні 900 генераторів та направила близько 15 тисяч комплектів одягу для екстремальних холодів для українських збройних сил, зокрема одяг для холодної погоди, надміцні спальні мішки та утеплені намети”, – зазначив міністр.


“Очікується, що до Різдва будуть доставлені ще 10 тисяч комплектів. Загалом міжнародне співтовариство передало Україні близько 1,23 мільйона зимових комплектів”, – додав він.


До слова, німецька компанія Rheinmetall уклала контракт на виготовлення двох систем протиповітряної оборони Skynex для України вартістю у 182 мільйонів євро.


Нагадаємо, що у п’ятницю, 9 грудня, парламент Болгарії остаточно схвалив надання військової допомоги Україні, таке рішення підтримали 148 болгарських депутатів, ще 46 виступили проти, один утримався.


До слова, у ЗМІ повідомляють, що США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на 275 мільйонів доларів. Він міститиме ракети для HIMARS, 80 000 снарядів та позашляховики HMMWV.


Як повідомлялося, палата представників Конгресу США на засіданні схвалила проєкт оборонного бюджету країни на 2023 фінансовий рік у розмірі 858 мільярдів доларів. Ця ініціатива, зокрема, передбачає виділення щонайменше 800 мільйонів доларів на допомогу Україні.


Нагадаємо, як заявила заступник держсекретаря США Венді Шерман США мають достатні запаси озброєння для допомоги Україні.


Зазначимо, президент США Джо Байден попросив у Конгресу 37 мільярдів доларів для України.


У вересні директор Євразійського центру Atlantic Council та експосол США Джон Гербст заявив, що Сполучені Штати можуть ухвалити рішення щодо надання бойових літаків радянського зразка МіГ-29 Україні.


Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.


По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.


ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.


В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.


Веніамін Цвєтков

Источник: Роспресс