У мережі з’явилися докази зухвалого нападу українських силовиків на журналістів

У мережі оприлюднено кадри зухвалого побиття оператора телеканалу “Прямий” співробітниками правоохоронних органів у Жовтих Водах на Дніпропетровщині.

Об этом сообщает Дедал


На відео видно, як правоохоронець б’є по шиї оператора телеканалу. В останнього – камера в руках. Потім інший силовик відбирає в медійника кіноапарат.


Згодом спецпризначенець з жовтою пов‘язкою на руці завдає удару ногою представнику ЗМІ. При цьому весь процес побиття супроводжується нецензурною лексикою з боку представників правоохоронних органів.


Слід зазначити, що тієї ночі з 1 на 2 листопада було скоєно напад і на знімальну групу “СтопКору”. Зокрема, тілесних ушкоджень було завдано журналістці Олександрі Сербін та оператору.


Нагадаємо, 2 листопада журналіста та оператора телеканалу “Прямий” побили представники правоохоронних органів у місті Жовті Води на Дніпропетровщині. Співробітники телеканалу виконували редакційне завдання в ту мить, коли на них було скоєно напад. Крім того, спецпризначенці застосували силу і до працівників тютюнової фабрики, які два з половиною місяці намагаються відстояти своє право на працю.


Згодом Національна спілка журналістів України попросила Нацполіцію розслідувати факт перешкоджання в роботі журналістам телеканалу “Прямий” у Жовтих Водах 2 листопада.


Як відомо, інцидент стався в Жовтих Водах Дніпропетровської області на території тютюнової фабрики, де знімальна група виконувала редакційне завдання. Працівники фабрики, “намагаючись відстояти своє право на працю”, розбили у дворі підприємства намети й цілодобово там чергували. Близько другої ночі 2 листопада силовики з кількох силових структур зрізали металевий паркан і без жодного представлення (показали лише шеврони СБУ) увірвалися на територію підприємства. Спочатку вимагали від журналістів залишити двір, а потім застосували силу. Силовики побили оператора й розтрощили відеокамеру телеканалу.

Источник: Компромат