На Київщині ліквідували канал незаконного переправлення чоловіків за кордон (ВІДЕО)

На Київщині ліквідували канал незаконного переправлення чоловіків за кордон (ВІДЕО)

Поліція Київщини затримала організатора підпільної схеми, який допомагав переправляти чоловіків призовного віку через державний кордон

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Київської області" у "Фейсбуці".

Правоохоронці затримали 42-річного уродженця Одещини, який проводив консультації щодо незаконного перетину державного кордону України та за грошову винагороду організовував виїзд за межі країни.

Свою діяльність зловмисник здійснював через Telegram-канал, де й підшукував клієнтів. Він розробив чіткий план дій для чоловіків, які хотіли потрапити до Республіки Молдова поза пунктами пропуску. За такі послуги один "клієнт" мав заплатити 3500 доларів США.

Фігуранти затримали "на гарячому", під час спроби незаконного переправлення ухилянтів через кордон України.

За фактом замаху на незаконне переправлення осіб через державний кордон слідчі повідомили зловмиснику про підозру [ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 332 ККУ].

Нагадаймо, що Міноборони виявило, що більше як 123 мільйони гривень незаконно було виплачено військовим, які не брали участі у бойових діях та не виконували бойових завдань.